Fonkelz | Werkwijze
Wil je ook een zorgeloos kind dat lekker in zijn of haar vel zit? Je kind weer zien schitteren en stralen? ‘Fonkelz Kindercoaching’!
16483
page-template-default,page,page-id-16483,theme-bridge,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,columns-3,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-9.1.3,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.1,vc_responsive
 

Werkwijze

Aanmelding

Aanmelden is mogelijk via de mail. Ik ben bereikbaar op info@fonkelz.nl.

Telefonische aanmelding is ook mogelijk. Je belt dan naar 06-20244933.

 

Kennismakingsgesprek

In het telefonisch kennismakingsgesprek (gratis) bespreken we kort je zorg of hulpvraag en licht ik mijn werkwijze toe.  Indien gewenst, maken we een afspraak voor een oriënterend gesprek of specifieke oudercoaching (bijvoorbeeld krachtstenenspel). Ik noteer dan enkele persoonsgegevens van het kind.

 

Oriënterend gesprek

Voorafgaand ontvang je van Fonkelz een oriëntatieformulier. Het verzoek om deze door beide ouders samen in te vullen. Op deze wijze staan jullie al bewuster stil bij diverse ontwikkelingsgebieden van jullie kind. Deze ingevulde vragenlijst ontvang ik graag, door beide ouders ondertekend, uiterlijk 2 dagen voor we het gesprek terug. Tijdens het gesprek bespreken we samen de huidige situatie en maken we de hulpvraag helder. Per situatie kan de werkwijze verschillen. Soms kan een eenmalige sessie al voldoende zijn om je/ jullie op weg te helpen! Op het eind bespreken we samen het verdere verloop van de coaching. Voorwaarde voor de coaching is dat er een wederzijdse klik is en een basisvertrouwen.
Uw kind is bij dit 1e gesprek wel of niet aanwezig, dit overleggen we samen.

 

Locatie: praktijkruimte Fonkelz te Steyl, bij voorkeur met beide ouders en in overleg met/zonder het kind.
Duur: +/- 1 uur
Investering: €75,-
(bij afname van een traject worden deze kosten opgenomen in het trajectvoorstel)


Coachingstraject

Wanneer kind, ouders en kindercoach instemmen om verder te gaan, worden de coachingssessies gestart. De afspraken plannen we in overleg. Ik begeleid jullie kind en jullie als ouders om stappen te zetten richting de door jullie gewenste situatie. Dit kan middels losse coachsessies, maar ook met een traject op maat.

 

TRAJECT OP MAAT:
Na het oriëntatiegesprek doe ik een trajectvoorstel waarbij je van tevoren precies weet wat de totale kosten zijn. Zo hou je als ouder regie en overzicht. Dit is inclusief drinken en wat lekkers, materialen, alle consulten voor ouder en kind, contact met school (indien nodig) en tussentijds contact via telefoon of mail. Een trajectafname is altijd voordeliger dan losse sessies. Een traject kan een combinatie zijn van coaching (zowel kind als ouders), ontspanning & mindfulness tools, kindermassage en workshops.

 

De eerste sessie met het spel2kind is een kennismaking. Hierin ga ik samen met het kind op zoek naar zijn of haar hulpvraag. Deze kan afwijken van de hulpvraag die jullie als ouder hadden. In dit geval zal ik eerst met de hulpvraag van het kind aan het werk gaan, uiteraard zullen we dit samen overleggen.

 

In de daarop volgende sessies ga ik samen met het kind op zoek naar een antwoord op zijn of haar hulpvraag, en naar de hulpmiddelen waarmee we dit doel kunnen bereiken. Hierbij kunnen diverse werkvormen worden ingezet. Ik maak vaak een combinatie met ontspanningstools, Relax! Stralend jezelf.

 

De coaching zal plaatsvinden in mijn praktijk te Steyl. Ik werk ongeveer 50 minuten alleen met het kind. Daarna komen ouders erbij en kan jullie kind vertellen wat we hebben gedaan. Als ik oefeningen voor thuis mee geef, dan zal ik deze ook op dit moment met ouders bespreken.

 

Hoe lang een traject duurt is afhankelijk van verschillende factoren, het streven is om het traject zo kort mogelijk te houden. Samen kunnen we dit goed afstemmen. In de gesprekken die ik met kinderen of jongeren heb, stem ik mij af op wat zij op dat moment nodig hebben. Ieder kind komt met een persoonlijk doel, vanuit een unieke situatie en met eigen kwaliteiten. Zo ontstaat ook een eigen werkwijze per kind.

EEN GREEP UIT MIJN WERKVORMEN:
* Mijn eigen methodiek Relax! Stralend jezelf, in samenwerking met Christel Lubse-coaching & training
* GroepsGeluk, systemisch werken in de klas
* Kindercoachmethode Coachee!
Krachtstenenspel 
* Schatgravers, Coole Kikker en andere mooie methodes en ‘spellen’
Relax Kids
* SOS kinderen en emoties
Kindermassage
* Mindmap maken
* Creatieve werkvormen

 

Over het COACHEE! spel…

Ik heb de licentie om het COACHEE!-spel te gebruiken. Dit is een complete werkvorm voor kindercoaching. Naast praktisch is het COACHEE! -spel ook veelzijdig, speels en creatief. Het spel kan worden gespeeld met kinderen, jongeren en volwassenen en geeft op een veilige en rustgevende manier veel informatie over het kind, de situatie waarin het zich bevindt en de hulpvraag of levensles die bij het kind speelt.

 

Afronding van het traject

Aangezien ik na elke sessie met ouders na bepreek, plan ik niet standaard een evaluatiegesprek. Indien jullie een evaluatie zonder het kind wensen, kunnen we dit uiteraard plannen.

 

Als ik in een traject zie dat er sprake is van trauma of andere problematiek waarbij mogelijk specifieke/ andere hulp nodig blijkt te zijn, zal ik doorverwijzen naar collega’ s die hierbij hulp kunnen bieden.

Afspraak maken