Fonkelz | SOS kinderen en emoties
Wil je ook een zorgeloos kind dat lekker in zijn of haar vel zit? Je kind weer zien schitteren en stralen? ‘Fonkelz Kindercoaching’!
16846
page-template-default,page,page-id-16846,theme-bridge,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,columns-3,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-9.1.3,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.1,vc_responsive
 

Opvoeden = ruimte geven aan emoties én grenzen aan gedrag

Dat is het motto van deze workshops!

Introductieworkshop

Voor deskundigheidsbevordering of ouderavonden

 

Ben jij een betrokken ouder/opvoeder of professional en zit je soms met je handen in het haar als het gaat om de emoties van jouw kind(eren) of de kinderen waarvoor jij zorgt? De workshops van SOS kinderen en emoties zijn laagdrempelig en heel praktisch. Je krijgt tips en handvatten aangereikt waar je zelf gemakkelijk mee aan de slag kunt. De workshop SOS kinderen en emoties is ook te boeken in verkorte vorm voor bijvoorbeeld ouderavonden op scholen, kinderdagverblijven, gastouderbureaus, enz.

 

Gillen, schoppen, huilen, schreeuwen, slaan; het kind is boos! Allemaal gedragingen (en nog veel meer) die kinderen kunnen laten zien als ze boos zijn. Maar wat zit er eigenlijk onder die boosheid? Is het kind wel echt boos? Misschien is hij/zij wel heel erg verdrietig.

 

In 1 tot 1,5 uur ga ik met de deelnemers (max. 20) aan de slag met:
* Welke emoties zijn er?
* Waarom zijn emoties belangrijk?
* Wat hebben kinderen te leren?
* Wat is de taak van ons als ouder/opvoeder op het gebied van emoties?
* Hoe kunnen we ruzies oplossen tussen kinderen?
* Het uitwisselen van ervaringen.

 

Het is een interactieve workshop. Ik laat je kennismaken met wat kinderen te leren hebben en hoe jij hier je bijdrage aan kunt leveren, thuis of op je werk. De workshop zorgt voor herkenning, bewustwording en inzichten in het omgaan met emoties en de invloed die emoties hebben op ons gedrag.  Je krijgt een hand-out mee zodat je de informatie nog een rustig kunnen nalezen.

 

Wanneer: kijk in de agenda voor de eerstvolgende datum!
Locatie: Praktijk Fonkelz Kindercoaching te Steyl (nabij Venlo)
Kosten: €17, 50 p.p. incl koffie/thee en een hand-out van de workshop.
Kom je met z’n tweetjes, betaal je samen €30,-
(vooraf aanmelden via info@fonkelz.nl)
Duur: deze workshop bestaat uit 1 bijeenkomst van 1 tot max. 1,5 uur.
Voor wie: voor ouders, opvoeders en professionals aan wie de zorg van kinderen is toevertrouwd.

 

Introductieworkshop SOS kinderen en emoties voor op scholen, kinderopvang, gastouderbureaus, ouderavonden op aanvraag.

AANMELDEN

Huiskamerworkshop

Met vrienden, familie of bekenden

 

Deze workshop kan ook bij jouw thuis in een vertrouwde omgeving gegeven worden. Bijvoorbeeld met een aantal vrienden, bekenden of familie. Wanneer jij als gastvrouw/-heer zorgt voor minimaal 5 gasten, mag jij gratis deelnemen. Jij stelt jouw huiskamer of een ruimte ter beschikking met wat drinken. De kosten bedragen €17,50 p.p. (reiskosten in overleg).

 

Heb je interesse, stuur dan een mail naar info@fonkelz.nl of bel me op 06-48750560.

AANMELDEN

3-delige workshop SOS kinderen en emoties

Kinderen zitten vol emoties. En waar het ene kind als vanzelf leert omgaan met al die verschillende gevoelens en emoties, zo laat een ander kind zich regelmatig overspoelen waardoor het zich machteloos voelt en niet weet hoe het hiermee om moet gaan. En juist deze kinderen krijgen vaak negatieve reacties wat hen niet echt helpt om te léren omgaan met emoties. En dat is wat kinderen te doen hebben; ze moeten nog leren omgaan met emoties en het is onze taak als opvoeder ze daarbij te helpen en ondersteunen.

 

Weet jij soms ook niet meer hoe je nou het beste kunt reageren op al die emoties? Lijkt jouw aanpak soms alleen maar averechts te werken? Wil jij concrete tips en handvatten, zodat jij als ouder of opvoeder het kind kunt helpen bij het opgroeien tot een gelukkige, evenwichtige volwassene die stevig op eigen benen staat?
Emoties horen bij ons als mens. Zo alledaags maar ook soms oh zo lastig. Daar waar we het normaal vinden dat een kind moet leren lopen, leren praten, netjes leren eten, vergeten we vaak dat een kind ook moet leren omgaan met emoties.

 

In 3 bijeenkomsten van 2,5 uur word je geïnspireerd om wellicht op een andere manier te kijken naar lastige situaties. We kijken naar de werking en functie van emoties en wat kinderen te leren hebben. Iedere bijeenkomst staat er één emotie centraal: Bang, Boos, Bedroefd. Je krijgt inzicht en concrete tips wat je kunt doen in situaties waarin je te maken krijgt met een kind met deze emoties. Je gaat tijdens de bijeenkomsten zelf met de concrete tips aan de slag, om zo te ervaren wat bij jou en (je) kind(eren) past. Je krijgt diverse handvatten aangereikt om zelf mee verder te kunnen, thuis of in je werk.

 

Daarnaast is het ook fijn om als ouder en/of opvoeders samen ervaringen uit te wisselen en te sparren: van en met elkaar leren en elkaar inspireren!

 

Wanneer: kijk in de agenda voor de eerstvolgende data!
Kosten: €95,- p.p. Dit is inclusief BTW, koffie/thee, iets lekkers en 1x “De gids over emoties bij kids” t.w.v. € 9,95.
(organisaties/professionals op locatie, kijk bij de training van SOS voor meer info!)
Locatie:
Praktijkruimte Fonkelz
Maasstraat 82
5935 AM Steyl
Duur: deze workshop bestaat uit 3 bijeenkomsten van 2,5 uur.
Voor wie: voor ouders en opvoeders aan wie de zorg van kinderen is toevertrouwd.

 

Er is plek voor 6 deelnemers.

 

Wel interesse, maar komen de data niet (allemaal) uit?
Neem dan even contact met me op!

AANMELDEN

3-delige workshop SOS peuters en emoties

Speciaal voor ouders en opvoeders van peuters is er de 3-delige workshop SOS peuters en emoties. Omdat een peuter echt in een totaal andere ontwikkelingsfase zit dan bijvoorbeeld een schoolgaand kind, met name wanneer het gaat om emoties. Dit vraagt soms andere vaardigheden van u als opvoeder. Meer inzicht en herkenning bij andere ouders in deze lastige fase helpen echt!
De workshop vindt plaats in kleine groepen van min. 4 tot max. 12 deelnemers.

 

Wanneer: informeer via info@fonkelz.nl of kijk in de agenda!
Waar: invulling volgt!
Kosten: €95 per persoon inclusief BTW of, wanneer je je met 2 (of meer) personen aanmeldt, 85 euro p.p.
Je ontvangt hierbij een gratis naslagwerk.
Voor ZZP-ers en professionals bedragen de kosten 95 euro exclusief btw. Dit bedrag is inclusief een naslagwerk.
Duur: deze workshop bestaat uit 3 bijeenkomsten van 2,5 uur.
Voor wie: voor ouders, opvoeders en professionals aan wie de zorg van kinderen is toevertrouwd.

In overleg kan de duur van een workshop ook worden aangepast aan de individuele wensen. Denk aan huiskamerworkshop, informatieavond op bijvoorbeeld scholen, peuterspeelzalen of kinderdagverblijven.

Bijeenkomsten op uw eigen locatie zoals in huiskamer, kantoor, werkplek etc. zijn ook mogelijk. Dan dient er voor minimaal 4 personen betaald te worden. Bent u met minder personen, geen probleem! Echter betaalt u dan voor minimaal 4 personen. Voor deze bijeenkomsten wordt € 0,23 per km. reiskosten in rekening gebracht.

 

Meer info:
Heb je nog vragen, neem dan gerust contact op.

AANMELDEN