Fonkelz | Relax Kids & ChargeUp
Wil je ook een zorgeloos kind dat lekker in zijn of haar vel zit? Je kind weer zien schitteren en stralen? ‘Fonkelz Kindercoaching’!
16193
page-template-default,page,page-id-16193,theme-bridge,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,columns-3,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-9.1.3,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.1,vc_responsive
 

Relax Kids & ChargeUp

Relax Kids kinderenRelax Kids

 

Relax Kids is spelenderwijs in balans komen. Een uurtje helemaal tot jezelf komen.
Bij deze groepslessen ligt de nadruk op ontladen van energie, plezier ervaren en vooral doen en beleven.

 

Ga mee op een magisch avontuur en ontdek in 7 stappen hoe je d.m.v. beweging, mindfulness spelletjes, yoga, massage, positief denken, ademhalingstechnieken en visualisaties helemaal tot ontspanning kunt komen!

 

Kinderen zitten beter in hun vel, krijgen meer zelfvertrouwen, kunnen zich beter concentreren, slapen beter, kunnen beter met stress omgaan en leren hun grenzen kennen en aangeven. Ze krijgen vaardigheden aangeleerd die ze de rest van hun leven kunnen gebruiken. Doordat er in kleinere groepen wordt gewerkt is er voor ieder kind individuele aandacht.

 

Relax Kids is een methode bedacht door Marneta Viegas. Ook wel bekend van de kindermeditatieboekjes ‘Relax Kids’ en ‘De Wensster’. Deze methode heeft zichzelf al vele malen bewezen en wordt inmiddels al op vele scholen in Groot Brittannië en daarbuiten gebruikt. De resultaten zijn verbluffend! Voor meer informatie zie www.relaxkids.com of de Relax Kids Nederland.

 

Naast het feit dat Relax Kids ontzettend leuk is voor álle kinderen, heeft het ook een positief effect op kinderen met o.a. hooggevoeligheid, concentratieproblemen, boosheid, een laag zelfbeeld, faalangst, slaapproblemen, stress en angstproblemen.
Er zijn lessen voor diverse leeftijdsgroepen.

ChargeUp

Geschikt voor tieners vanaf 13 jaar, voor jongeren en (jong)volwassenen.

 

ChargeUp betekent letterlijk opladen!
De tiener en adolescente jaren zijn een periode van verandering en kenmerken de overgang van een afhankelijk kind naar een onafhankelijke jong volwassene. Dit is een turbulente tijd met grote veranderingen op fysiek, mentaal en emotioneel niveau.

 

Het ChargeUp-programma bestaat uit lessen die gericht zijn op het helpen van jongeren bij het begrijpen van en omgaan met hun emotionele en mentale gezondheid en welzijn. De sessies volgen een 7-stappen systeem met leuke activiteiten, oefeningen en spellen. Van beweging naar ontspanning.

 

Activiteiten moedigen tieners en jongeren aan na te denken over een scala aan levensvaardigheden; van zelfbewustzijn, slaap, hygiëne, communicatie tot grenzen aangeven en stressmanagement. ChargeUp kan helpen bij het ontwikkelen van zelfvertrouwen, zelfrespect, veerkracht en assertiviteit terwijl er voldoende gelegenheid is voor discussie en participatie.

 

Voordelen voor jongeren: 

– Helpt angst en stress te verminderen

– Helpt slaap te verbeteren

– Verbetert geestelijke gezondheid en emotioneel welzijn

– Geeft hen tools op het gebied van Mindfulness

– Verhoogt zelfbewustzijn en empathie

– Helpt leerprestaties te verbeteren

– Verhoogt de aandacht, focus en concentratie

Meer informatie 

Binnen mijn praktijk geef ik Relax Kids lessen voor kinderen van 4-8 jaar, Chill Skills lessen voor kinderen vanaf ongeveer 8 tot 13 jaar en ChargeUp lessen vanaf 13 jaar tot (jong) volwassenen. Er wordt altijd in onderling overleg bekeken in welke groep een kind het beste op zijn/haar plaats is.

 

In mijn praktijkruimte te Steyl geef ik (groeps)lessen die bedoeld zijn voor (gevoelige) kinderen, die zich prettiger voelen in kleine groepjes van max. 5 kinderen. Hier is geen wachtruimte aanwezig, de deur is 10 minuten voor de les open. Kijk voor actuele lessen of workshops in de agenda.

 

Je kunt bij mij ook terecht voor Ouder & Kind workshops, 1 op 1 sessies en Crea Relax Workshops.
Verder bied ik lessen aan voor groep 1 t/m 8 in het basisonderwijs en leerlingen in het voorgezet onderwijs, peuterspeelzalen, kinderdagverblijven, buitenschoolse activiteiten en Relax workshops voor ouders en professionals.

Maak je keuze