Fonkelz | Over mij
Wil je ook een zorgeloos kind dat lekker in zijn of haar vel zit? Je kind weer zien schitteren en stralen? ‘Fonkelz Kindercoaching’!
16472
page-template-default,page,page-id-16472,theme-bridge,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,columns-3,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-9.1.3,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.1,vc_responsive
 

Over mij

Mijn naam is Chantal Berends (1981), getrouwd met Rob en mama van Isa (9) en Tygo (8). Samen wonen we in het mooie dorpje Steyl, vlakbij Venlo.  Vanuit mijn jarenlange ervaring als leerkracht in het basisonderwijs, ben ik sinds 2016 trotse eigenaar van Fonkelz Kindercoaching. Als kinder- en ontspanningscoach laat ik in mijn praktijk en op scholen kinderen (weer) schitteren en stralen!

 

WAT ANDEREN OVER MIJ ZEGGEN:
Enthousiast, positief, empathisch, spontaan, creatief, oprecht, muzikaal, rustig, zorgzaam en sociaal.

 

 

SOCIAAL-EMOTIONELE ONTWIKKELING
Al op de PABO vond ik alles rondom de sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen erg interessant. Hoe zit iemand in zijn/haar vel en hoe kan ik daar het beste bij helpen? Ik zag en voelde veel gebeuren bij kinderen in mijn klas, zowel op school als in de thuissituatie.

 

Iedereen lijkt het maar drukker te krijgen en dit geldt zeker ook voor kinderen. Veel kinderen en jongeren hebben al op jonge leeftijd last van spanningen en klachten. Ze ‘moeten’ bepaalde verwachtingen waar maken en dit voelen kinderen. Ze krijgen veel prikkels te verwerken en sommige kinderen hebben moeite om deze drukte bij te benen. Ze hebben net dat stukje extra aandacht of ontspanning nodig, waar op school of thuis misschien even geen tijd voor is. Door mijn eigen gevoeligheid en mijn passie voor het werken met kinderen, voelde ik steeds meer de behoefte om hiermee aan de slag te gaan!

 

Moeilijk keuzes kunnen maken, je af en toe niet begrepen of anders voelen, diep en veel nadenken, perfectionistisch zijn en de lat hoog leggen voor mezelf. Ik weet als geen ander hoe dit een onrustig gevoel kan geven, niet wetende wat je met al die emoties en gevoelens aan moet. Enkele jaren geleden ben ik gestart met de opleiding NieuwetijdsKindercoach en ben ik vanaf toen mijn eigen zoektocht gaan combineren met de zoektocht van kinderen. Dit heeft me vele mooie inzichten gegeven! In 2016 kwam Relax Kids, lessen in ontspanning en mindfulness, op mijn pad en dit was voor mij het laatste zetje om mijn eigen praktijk te starten als kinder- en ontspanningscoach: Fonkelz Kindercoaching werd geboren!

 

Wie goed in z’n vel zit en zelfbewust is, is veel beter in staat nieuwe dingen op te nemen en te verwerken. Mijn motto is dan ook: ‘vanuit bewustwording en ontspanning (weer) stralend jezelf zijn!’

 

Met fonkelende groet,

Chantal Berends

Lees hier verder over Fonkelz