Fonkelz | Over mij
Wil je ook een zorgeloos kind dat lekker in zijn of haar vel zit? Je kind weer zien schitteren en stralen? ‘Fonkelz Kindercoaching’!
16472
page-template-default,page,page-id-16472,theme-bridge,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,columns-3,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-9.1.3,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive
 

Over mij

Ik ben Chantal Berends, getrouwd en trotse moeder van 2 lieve kinderen. Samen met onze labrador wonen wij in het mooie dorp Steyl, nabij Venlo. Ik ben 15 jaar groepsleerkracht in het basisonderwijs geweest en in juni 2016 is een lang gekoesterde wens in vervulling gegaan: mijn eigen praktijk ‘Fonkelz Kindercoaching’ !

 

In de huidige maatschappij lijkt iedereen het maar drukker te krijgen. Dit geldt zeker ook voor kinderen. Veel gevoelige kinderen hebben al op jongere leeftijd last van spanningen en klachten. Ze moeten al op jonge leeftijd bepaalde verwachtingen waar maken en dit voelen kinderen als geen ander. Ze krijgen veel prikkels te verwerken. Sommige kinderen hebben moeite om deze drukte bij te benen en hebben net dat stukje extra aandacht of ontspanning nodig, waar op school of thuis misschien even geen tijd voor is.  Door mijn eigen gevoeligheid en mijn passie voor het werken met kinderen, voelde ik steeds meer de behoefte om hiermee aan de slag te gaan!

 

Ik weet als geen ander hoe deze karaktereigenschap het leven heel erg mooi maar ook soms lastig kan maken: soms moeilijk keuzes kunnen maken, je af en toe niet begrepen of anders voelen, diep en veel nadenken, perfectionistisch zijn en de lat hoog leggen voor mezelf. Een onrustig gevoel vanbinnen, doordat ik niet goed wist wat ik met al die emoties en gevoelens aan moest. Enkele jaren geleden ben ik gestart met de opleiding “NieuwetijdsKindercoach” en ben ik vanaf toen mijn eigen zoektocht gaan combineren met de zoektocht van kinderen. Dit heeft me tot nu toe al vele mooie inzichten gegeven!

Wat anderen over mij zeggen:
* enthousiast
* positief
* gevoelig
* spontaan
* oprecht
* zorgzaam
* sociaal
* creatief

Kindercoachpraktijk FONKELZ

In mijn praktijk ga ik graag dieper in op de sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen. ‘Wat je AANDACHT geeft GROEIT’ en ‘achter ieder gedrag zit een BEHOEFTE ‘ zijn zinnen die me inspireren.  Oprechte aandacht, je GEZIEN en GEHOORD VOELEN, mag hier zeker niet in ontbreken. Een kind dat niet lekker in zijn vel zit, staat onvoldoende open om te leren. Een ontzettend belangrijke basis dus!

 

Als Kinder- en ontspanningscoach werk ik oplossingsgericht, waarbij talenten en kwaliteiten van een kind centraal staan. Kinderen laten schitteren en stralen is mijn missie. Samen gaan we op zoek naar talenten en kwaliteiten, waarbij er bewustwording ontstaat van de eigen mogelijkheden. Hierdoor vindt er een positieve verandering plaats, wat zorgt voor meer zelfvertrouwen en een positiever zelfbeeld.
Van daaruit ontdekken kinderen wat ze nodig hebben om zich (weer) vrolijker, rustiger en zelfverzekerder te kunnen voelen. Ontspannende oefeningen en/of massage mag hierin zeker niet ontbreken, eventjes het hoofd leegmaken en rust ervaren. Zo kunnen ze weer in hun kracht staan en STRALEND JEZELF zijn!

 

Ik ben een rustige en betrokken kindercoach. Je mag bij mij zijn wie je bent! Met oprechte zorg en aandacht kijk ik graag een stukje met het kind en jou als ouder, opvoeder of professional mee, en bied ik hulp of begeleiding waar dat nodig is.

 

Neem bij vragen gerust vrijblijvend contact met met op en kijk eens rond op deze website. Mijn Facebook pagina geeft wellicht ook een goed beeld van Fonkelz en van mij. Ik kijk er naar uit om met jullie aan de slag te gaan!

 

Met fonkelende groet,
Chantal Berends

 

Bewustwording van emoties en talenten & kwaliteiten, verbinding met jezelf en de ander, ontspanning, oprechte aandacht en gezelligheid staan centraal.
Wie goed in z’n vel zit en zelfbewust is, is veel beter in staat nieuwe dingen op te nemen en te verwerken.
Vanuit BEWUSTWORDING en ONTSPANNING weer STRALEND JEZELF ZIJN!

 

Ik help graag bij de zoektocht naar jezelf en laat ieder kind (groot of klein) schitteren!

Dit alles vanuit gevoel, in verbinding en met passie!

De MISSIE van Fonkelz:
*elk gevoelig kind wordt gezien en gehoord zoals hij of zij werkelijk is
* kinderen leren ontspannen en ‘STRALEND JEZELF’ laten zijn
* jou als ouder of pedagogisch professional leren en bewust maken hoe jij gevoelige kinderen (weer) kunt laten schitteren en stralen
* verbinding tussen ouder en kind

 

HOE IK JE DAARBIJ KAN HELPEN:
* Coaching en begeleiding voor kinderen en ouders/opvoeders
* Ontspanning: Relax Kids (ontspannings- en stressreducerende technieken) en Kindermassage
* Fonkelacademie: workshops & trainingen voor kinderen, ouder & kind, ouders  en pedagogische professionals

Een greep uit mijn opleidingen en workshops:
* Hogeschool De Kempel PABO
* Nieuwetijdskindercoach
* Magie van Kindercoaching
* Relax Kids en Charge-Up coach
* Coach GroepsGeluk, systemisch werken in de klas
* Trainerslicentie COACHEE-spel en Krachtstenenspel
* Workshop ‘Aangenaam Kennismaken
* Trainerslicentie Schatgravers en Schateiland Expeditie
* Theekransjes community
* Trainer SOS kinderen en emoties (ouders en professionals)
* Trainer Happy Kids Massage (onderlinge kindermassage) en Heppiemassage (kindermassage)