Fonkelz | Kindercoaching
Wil je ook een zorgeloos kind dat lekker in zijn of haar vel zit? Je kind weer zien schitteren en stralen? ‘Fonkelz Kindercoaching’!
16138
page-template-default,page,page-id-16138,theme-bridge,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,columns-3,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-9.1.3,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive
 

Kindercoaching

Professionele, kortdurende, oplossingsgerichte begeleiding

WAT IS KINDERCOACHING?

Kindercoaching is kortdurende hulp aan kinderen en hun ouders.

Spelenderwijs en oplossingsgericht. Door middel van het voeren van coaching gesprekken, gecombineerd met speelse elementen en werkmethoden, wordt aan de hulpvraag gewerkt. De hulp start vanuit hoe de situatie nu is voor je kind. Het kind gaat op een ontdekkingsreis naar zichzelf en gaat ontdekken welke fantastische kwaliteiten, vaardigheden en talenten hij/ zij bezit! Deze worden vervolgens ingezet om de gewenste situatie te helpen bereiken. Welke methoden of technieken daarbij het beste passen, verschilt per kind.

WANNEER KINDERCOACHING?

Er zijn veel kinderen in onbalans door de drukker wordende maatschappij, waarin steeds hogere eisen worden gesteld. Ze krijgen veel prikkels te verwerken. Wanneer ze deze niet goed kunnen verwerken raken ze vol en overprikkeld. Dit kan ook komen door een emotionele gebeurtenis, door omstandigheden thuis of in de nabije omgeving van het kind.

 

Kindercoaching kan ingezet worden als kinderen:

stenen teentjes! - kopie* Stress of spanning ervaren
* Een vol hoofd hebben
* Beter met hun emoties willen leren omgaan (bijv. bij boosheid, verdriet, angsten)
* Willen leren omgaan met hun gevoeligheid
* Kwaliteiten en talenten willen (her)ontdekken
* Positief willen leren denken
* Meer willen geloven in zichzelf
* Veel piekeren of last hebben van hun gedachten
* Lastig in slaap vallen
* Pesten of gepest worden
* Hun assertiviteit willen vergroten.
* ……

 

Deze lijst is zeker niet volledig. Ieder kind is uniek en elke situatie is anders!

Ik zoek niet naar oorzaken maar richt me op oplossingen. Ik ga ervan uit dat het kind zelf weet wat het nodig heeft. Door de juiste vragen op de juiste wijze te stellen wordt het kind zich bewust van bij hem of haar passende oplossingen. Als de oplossing gevonden is en jullie weer samen kunnen lachen, kunnen jullie op eigen kracht verder.

 

Kindercoaching is geen therapie. Een kindercoach stelt geen diagnose en werkt niet met “etiketten of labels”. Ik kijk naar het kind!

 

EEN GREEP UIT MIJN WERKVORMEN:
* Kindercoachmethode Coachee!
Krachtstenenspel 
Schatgravers
Relax Kids (ontspannings- en mindfulness oefeningen)
Kindermassage
(klik op de linkjes voor meer info)

Werkwijze

OUDERCOACHING
Er zijn situaties waarin je het als ouder(s) even niet meer weet. Je loopt ergens tegen aan, je hebt van alles geprobeerd maar komt er niet goed uit. Je wilt graag advies.

 

Als je je bewust bent van je kwaliteiten, kom je in je kracht! 
Ontdek samen met mij tijdens één of slechts enkele sessies, hoe je het plezier en de ontspanning weer terug kunt vinden en hoe je als ouder weer grip krijgt op de opvoeding!