Fonkelz | GroepsGeluk – systemisch werken in de klas
Wil je ook een zorgeloos kind dat lekker in zijn of haar vel zit? Je kind weer zien schitteren en stralen? ‘Fonkelz Kindercoaching’!
18360
page-template-default,page,page-id-18360,theme-bridge,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,columns-3,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-9.1.3,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.1,vc_responsive
 

Met GroepsGeluk – systemisch werken in de klas maak je de dynamiek van de groep zichtbaar middels houten poppetjes, picto’s, symbolen en ander klein materiaal op tafel. Hierdoor krijgen zowel de groepsleider als de leerlingen inzicht in de processen die spelen in de groep. Wanneer je deze dynamiek zichtbaar maakt, heb je een effectieve tool in handen om een fijn pedagogisch klimaat te creëren. In lastige situaties kun je direct de balans herstellen. Zo blijft je groep gelukkig en in een gelukkige groep kan iedereen zich optimaal ontwikkelen.

 

Loopt het niet lekker in je klas of groep en wil je samen kijken wat er nodig is om de balans te herstellen? GroepsGeluk helpt de leerlingen en de leerkracht te zien wat er onderhuids speelt. Daardoor ontstaat er meer begrip voor elkaar en wordt duidelijk wat er onder bepaald gedrag schuilgaat.

 

Je wilt

  • Rust in je groep
  • Een fijn pedagogisch klimaat
  • Inzicht in onzichtbare knelpunten; pestgedrag, meidenvenijn, buitensluiting, ruzies, groepsdruk
  • Vriendschappen in beeld
  • Weten wat zich achter het gedrag van leerlingen schuilgaat
  • Handvatten om de balans te herstellen

 

Inzicht in processen
Met GroepsGeluk -systemisch werken in de klas- maken leerlingen hun interne proces en beleving extern. Hierdoor krijgen zowel de leerkracht als de leerlingen inzicht in de processen die spelen in de groep.

 

De balans herstellen
De dynamiek van de groep wordt zichtbaar middels houten poppetjes, picto’s, symbolen en ander klein materiaal op tafel. Wanneer je met de dynamiek zichtbaar maakt in je klas of groep, heb je als leerkracht/groepsleider direct handvatten om in lastige situaties snel de balans te herstellen.

 

Voor wie
Voor groepen in het basis, middelbaar en special onderwijs. Eigenlijk is GroepsGeluk  effectief voor elke groep. GroepsGeluk wordt ook steeds meer ingezet in teams en/of sportclubs.

 

Locatie
In de eigen klas of groep, ik kom graag op locatie.

 

Combinatie met emoties en ontspanning
GroepsGeluk is ook als dag(deel) te boeken, in combinatie met Relax! Stralend jezelf lessen of andere werkvormen rondom omgaan met emoties, talenten en kwaliteiten.

 

Kosten
Informeer naar een passend tarief op maat.

 

Meer over mij en GroepsGeluk?
Neem een kijkje op: https://groepsgeluk.nl/chantal-berends/

 

 

GroepsGeluk is ontwikkeld door Désirée Farro – Joosen, www.groepsgeluk.nl.

Maak een afspraak voor een kennismakingsgesprek!