Fonkelz | Over mij
Wil je ook een zorgeloos kind dat lekker in zijn of haar vel zit? Je kind weer zien schitteren en stralen? ‘Fonkelz Kindercoaching’!
16472
page-template-default,page,page-id-16472,ajax_fade,page_not_loaded,,columns-3,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-9.1.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive
 

Over mij

Ik ben Chantal Berends, getrouwd en trotse moeder van 2 lieve kinderen. Samen met onze labrador wonen wij in het mooie dorp Steyl, nabij Venlo. De laatste 15 jaar ben ik groepsleerkracht in het basisonderwijs geweest en in juni 2016 is een lang gekoesterde wens in vervulling gegaan: mijn eigen praktijk ‘Fonkelz Kindercoaching’ !

 

Er zijn veel kinderen in onbalans door de drukker wordende maatschappij, waarin steeds hogere eisen worden gesteld. Ze krijgen veel prikkels te verwerken. Door mijn eigen gevoeligheid en mijn passie voor het werken met kinderen, voelde ik steeds meer affiniteit om met dit aspect aan de slag te gaan.

 

Ik weet als geen ander hoe deze karaktereigenschap het leven heel erg mooi maar ook lastig kan maken: moeilijk keuzes kunnen maken, me niet begrepen/anders voelen, diep en veel nadenkenperfectionistisch zijn en de lat hoog leggen voor mezelf. Ook omgaan met emoties en onrust vanbinnen. Enkele jaren geleden ben ik dan ook gestart met de opleiding “NieuwetijdsKindercoach” en ben ik vanaf toen mijn eigen zoektocht gaan combineren met de zoektocht van kinderen.

 

Dit alles doe ik vanuit mijn gevoel, in harmonie en met passie!

Kindercoachpraktijk “Fonkelz”

500X500FOTOVanuit mijn praktijk werk ik als gediplomeerd (Nieuwetijds) Kindercoach en gecertificeerd Relax Kids coach. Ook heb ik de licentie om te mogen werken met de Kindercoachmethode ‘ Coachee’  en het Krachtstenenspel en ben ik gecertificeerd en aangesloten bij de Landelijke community ‘Theekransjes‘. Onlangs heb ik hier nog kindermassage aan toe gevoegd en mag ik me trainer SOS kinderen en emoties noemen!

In mijn praktijk wil ik graag dieper ingaan op de sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen. ‘Wat je AANDACHT geeft GROEIT’ en ‘achter ieder gedrag zit een BEHOEFTE ‘ zijn zinnen die me inspireren.  Oprechte aandacht, je GEZIEN en GEHOORD VOELEN, mag hier zeker niet in ontbreken. Een kind dat niet lekker in zijn vel zit, staat onvoldoende open om te leren. Een hele belangrijke basis dus!

 

Als Kinder- en Relax Kids coach werk ik oplossingsgericht, waarbij talenten en kwaliteiten van een kind centraal staan. Kinderen laten schitteren en stralen is mijn missie. Samen gaan we op zoek naar talenten en kwaliteiten, waarbij er bewustwording ontstaat van de eigen mogelijkheden. Hierdoor vindt er een positieve verandering plaats, wat zorgt voor meer zelfvertrouwen en een positiever zelfbeeld.
Van daaruit ontdekken kinderen wat ze nodig hebben om zich (weer) vrolijker, rustiger en zelfverzekerder te kunnen voelen. Ontspannende oefeningen en/of massage mag hierin zeker niet ontbreken, eventjes het hoofd leegmaken en rust ervaren. Zo kunnen ze weer in hun kracht staan en STRALEND JEZELF zijn!

En verder…
Ik ben een rustige, betrokken en invoelende kindercoach. Je mag bij mij zijn wie je bent! Met oprechte zorg en aandacht kijk ik graag een stukje met het kind en jullie als opvoeder(s) of professional(s) mee, en bied ik hulp en/of begeleiding waar dat nodig is.
Ik kijk er naar uit om aan de slag te gaan!

 

Wees niet bang om voor vragen contact met me op te nemen. Neem vooral een kijkje op deze site en mijn facebook pagina om een goed beeld van mij te krijgen. Je bepaalt uiteraard zelf of mijn visie past bij die van jullie en het kind!

 

Met fonkelende groet,
Chantal Berends

Over Chantal:
* enthousiast
* positief
* gevoelig
* spontaan
* oprecht
* zorgzaam
* sociaal
* creatief

 

Een greep uit mijn opleidingen en workshops:
* Hogeschool De Kempel PABO
* Nieuwetijdskindercoach
* Magie van Kindercoaching
* Relax Kids coach
* Licentie COACHEE-spel en Krachtstenenspel
* Workshop ‘Aangenaam Kennismaken
* Trainerslicentie Schatgravers en Schateiland Expeditie
* Spoedcursus Theekransjes
* Heppie?! Kinderen & Emoties
* Kindermassage